Ginekologija

Naš tim predstavljamo spoj tradicije, znanja, iskustva i porodičnih vrednosti koje gajimo još od 1983. godine

Ultrazvučni pregledi 2D, 3D i 4D

Ultrazvučna tehnika 2D,3D, 4D temeljni su, visoko pouzdani, neinvazivni i suvremeni dijagnostički alati koji omogućavaju otkrivanje gotovo svih bolesnih ili zdravih stanja na području ginekološkog zdravlja žena.

Folikulometrije

Folikulometrija predstavlja ultrazvučni pregled kojim lekar prati rast folikula na jajniku, uz osvrt na rast i sazrevanje endometrijuma tj.materične sluzokože. Folikulometrija se može raditi u prirodnom ciklusu u cilju tempiranja odnosa , pripreme za inseminaciju ili kao sastavni deo vantelesne oplodnje u spontanom ciklusu

Ginekološki pregledi

Posjet ginekologu mora biti redovan kako bi održao intimno zdravlje. Postoje, međutim, situacije u kojima žena ne bi trebala čekati, ali treba provesti ginekološki pregled što je prije moguće.

Citološka kontrola grlića materice

Klinička citologija je dijagnostička grana medicine, a liječnik specijaliziran za kliničku citologiju na osnovi morfoloških svojstava stanica promatranih svjetlosnim mikroskopom postavlja citološku dijagnozu. Analiziraju se karakteristike jezgre i citoplazme.

Kolposkopija

Kolposkopija je optička metoda promatranja vulve, vagine i cerviksa uz pomoć kolposkopa – naročito za ovu prigodu konstruiranog mobilnog mikroskopa s povećanjem od 2 do 40 puta.

Biopsija grlića materice

U modernoj ginekološkoj onkologiji jedan od najvažnijih problema je rana dijagnoza raka vrata maternice. U ranoj dijagnostici raka vrata maternice od velikog su interesa i problemi pronalaženja i identifikacije inicijalnih invazivnih procesa, kao i dijagnoza promjena u sluznici koje mogu biti potencijalni izvor za nastanak invazivnih procesa malignih procesa vrata maternice.

Eksplorativne kiretaze

Intervencija uklanjanja površinskog sloja sluznice maternice i cerviksa. To je učinjeno u slučajevima produljenog krvarenja, krvarenja u postmenopauzi i slično, ali i u svim nedovoljno jasnim situacijama kada su potrebni materijali s endocervicima ili endometrijom kako bi se utvrdila konačna dijagnoza. Dobiveni uzorci šalju se na histopatološku analizu.

Incizije Bartholinijeve žlijezde

Kirurški rez (otvaranje) upaljene Bartholinijeve žlijezde, evakuaciju sadržaja i odvodnju. Primjena daljnje terapije i liječenja vrši se na preporuku liječnika. Intervencija se izvodi pri lokalnoj anesteziji, ambulantno.

Polipektomije kao i konsultacije vezane za sterilitet

Polipectomija je operacija koja uklanja probavu (polipa) iz probavne cijevi električnim nožem (electrogrijać), koji se može naći kroz duljinu probavnog trakta, tj. Od jednjaka do konačnog debelog crijeva, ali najčešće pojavljuju polipi u debelo crijevo. Proces je potpuno bezbolan i preporučuje se odmah, ako se to može učiniti odmah, što se odnosi na gornju, gornju (gastrosopičnu) ili inferiornu (kolonoskopijsku) endoskopiju, kako bi se izbjegli dodatni financijski troškovi, kao i prepravljanje pacijenta. Ako želite zatrudnjeti, potrebno je znati što će povećati vaše šanse za trudnoću.

X